Výber osôb, s ktorými môžete komunikovať v určitých časoch pomocou funkcie Čas pred obrazovkou na Mac
Môžete nastaviť limity pre prichádzajúcu a odchádzajúcu komunikáciu pomocou apky Telefón, FaceTime a Správy od určitých kontaktov v iCloude, a to natrvalo alebo len v určitom čase, napríklad keď je používanie vášho zariadenia pozastavené. Pozrite si tému Nastavenie rozvrhov a vymedzených časov vo funkcii Čas pred obrazovkou
Predtým, ako budete môcť nastaviť povolené kontakty, musíte zapnúť Čas pred obrazovkou. Pozrite si článok Nastavenie funkcie Čas pred obrazovkou pre seba.
Poznámka: Ak chcete používať všetky najnovšie funkcie Času pred obrazovkou, potrebujete systém iOS 27, iPadOS 27, macOS 27, watchOS 27 alebo visionOS 27 alebo novší na všetkých svojich Apple zariadeniach. Ak nastavujete tieto funkcie v skupine Rodinného zdieľania, všetky zariadenia vo vašej rodine musia byť upgradované na systém iOS 27, iPadOS 27, macOS 27, watchOS 27 alebo visionOS 27 alebo novší. Zistite, ako aktualizovať svoje Apple zariadenia.
Ak chcete nastaviť Čas pred obrazovkou alebo funkcie rodičovskej ochrany pre svoje dieťa, pozrite si tému Apple zariadenia pre deti a rodiny. | |||||||||||
Prejdite do apky Systémové nastavenia
na Macu.
V postrannom paneli kliknite na Čas pred obrazovkou
. (Možno bude potrebné posunúť sa rolovaním nadol.)
Ak chcete povoliť alebo blokovať komunikáciu počas hodín nastavených vo funkcii Čas pred obrazovkou, kliknite na Počas času pred obrazovkou a potom vykonajte niektorý z nasledujúcich krokov:
Komunikovať len s kontaktmi: Kliknite na Len kontakty a potom na Hotovo.
Komunikovať s kontaktom a zoskupiť správy s aspoň jedným ďalším kontaktom: Kliknite na Kontakty a skupiny s aspoň jedným kontaktom a potom kliknite na Hotovo.
Komunikovať s kontaktmi a všetkými ostatnými číslami: Kliknite na Všetci a potom kliknite na Hotovo.
Aby ste povolili alebo zablokovali komunikáciu po pozastavení vašich zariadení vo funkcii Čas pred obrazovkou, kliknite na možnosť Keď je zariadenie pozastavené alebo nedostupné. Potom vykonajte niektorý z nasledujúcich krokov:
Komunikujte s kontaktmi, ktoré ste vybrali pri nastavovaní možnosti Vždy povoliť: Kliknite na Vždy povolené a potom na Hotovo.
Komunikovať s kontaktmi a všetkými ostatnými číslami: Kliknite na Všetci a potom kliknite na Hotovo.